Blog Corine en olie;
vorig jaar september ben ik begonnen met de opleiding tot aromatherapeut in Breda bij CHI. Ik kreeg les van Ellen Wagenaar. Zij is voor mij een geweldige inspiratiebron, wat weet zij veel over bloemen, planten en olie.In de lessen leer ik alles over essentiële oliën, waar worden deze gewonnen, verwerkt tot producten en wat is de uitwerking van deze olie. Zo maken wij ook zelf producten, leer ik alles over ingrediënten in producten en nog heel veel meer.
Op deze blog wil ik met jullie delen wat ik zelf allemaal zo tegen ben gekomen. Ik ben onlangs bezig geweest met de do en don’ts van deodorant, kwam tot de ontdekking dat het helemaal niet allemaal zo mooi is wat wij op onze huid spuiten en smeren en maakte mijn eigen DEO-DO-poeder. Hier onder mijn verhaal.

Deodorant;
Wie gebruikt het nu niet want zeg nu zelf een zweet luchtje om je heen is gewoon niet prettig en je word er onzeker van. Het is niet meer weg te denken uit onze badkamer, toilettas of schooltas. En hoeveel verschillende soorten deodorant zijn er niet, je kan spuiten, rollen, smeren.
Eigenlijk hoort een transpiratie geur niet te ruiken maar door toxische belasting in je lichaam krijgt het een onfrisse geur. Dit kan komen door, gekruid eten, ongezond leven, alcohol en roken, bacteriën of door medicijnen. Wanneer je transpireert kan dit in contact komen met bacteriën die op je huid aanwezig zijn, dat heeft ieder mens, en dit kan een onaangename geur veroorzaken. Zweten is wel belangrijk voor ons lichaam want zo raak je de nodige afvalstoffen kwijt en je houdt je lymfesysteem schoon.


Wat kun je aan jou zweetgeur doen;
Je hebt de chemische deo’s die wij allemaal kennen en gebruiken. In deze deo’s zitten aluminiumzouten verwerkt en die sluiten de poriën af, dicht, er kan niets meer uit. Je voert dus geen zweet meer af maar je wat gebeurt er dan met je afvalstoffen die je eigenlijk kwijt moet…. Die blijven dus in je lichaam waardoor je gezondheid wordt aangetast. De oksel neemt ook de alumiumzouten op die in de deo zit, dus ook die zitten nu in je lichaam en deze aluminium zouten worden NIET afgevoerd door je lichaam, wat kan leiden tot parkison, alzheimer, kanker ontregeling schildklier etc. Eigenlijk ben je dus een wandelend gifvaatje.
In de vloeibare deo’s zitten verder nog schimmelwerende middelen, en deze verhogen weer de kans op een aandoening op je zenuwstelsel, astma, schildklierproblemen en leveraantasting. Er zitten ook parabenen verwerkt in een deo en deze kunnen leiden tot kanker van de huid, borstkanker hormonale verstoringen en geven ook een afsluiting van de huid.
Er bestaan ook natuurlijke producten die wel goed zijn voor de huid, denk aan natriumbicarbonaat, essentiële olie, glycerine, zuivere alcoholen , leem en hydrolaten.
Ik gebruik zelf een huidolie en de deo-do-poeder, het maakt de huid heerlijk zacht en nog belangrijker, geen zweetgeur. Tijdens mijn opleiding voor aromatherapeut leerde ik om deze te maken en verkoop dit nu in mijn salon, en ik organiseer workshops om zelf aan de slag te gaan met natuurlijke producten. Heb je interesse dan kun je altijd een sampler komen afhalen of informatie krijgen over een workshop.
De natuur biedt ons zoveel meer dan wij denken. Nog steeds leer ik elke dag bij en ik ga jullie op de hoogte houden van mijn olie-reis.

Corine Ouwehand Studio Voet en Gezicht 06 308 64 914.